Voorbereiding overeenkomst (scheiding en/of ouderschap)

Open uw overeenkomst
Gratis voorbereiding

Inloggen bestaand dossier

Wat kunt u voorbereiden?

De gratis online vragenlijst bevat alle gegevens en afspraken om uw volledige scheidings- en/of ouderschapsovereenkomst voor te bereiden.

Deze vragenlijst, gebruikt door particulieren én professionelen, is gebaseerd op:

  • duizenden ingediende dossiers bij de rechtbank
  • de meest recent gangbare wetgeving en gebruiken

U kunt deze vragenlijst invullen op uw eigen tempo. De gegevens worden twee maanden bewaard. U ontvangt een mail met een unieke link én code zodanig dat u dit dossier steeds kunt aanpassen / vervolledigen. Wanneer u hulp nodig heeft kan u steeds uw dossierbeheerder contacteren. De voorbereiding is gratis. U betaalt pas wanneer u beslist gebruik te maken van onze diensten.

Welke types overeenkomsten kan ik voorbereiden?

Een scheidingsovereenkomst bevat alle afspraken rond de goederen, de woning, de kinderen, ... . Wettelijke clausules en optionele clausules die potentiële conflicten in de toekomst helpen voorkomen zijn niet zichtbaar in de online voorbereiding; zij worden opgenomen in de afgedrukte versie (+- 16 pagina's) die u ontvangt na bestelling.
Bij een scheiding na samenwonen moet u wettelijk gezien niets op papier zetten. Om conflicten te voorkomen is het wel aangeraden en zeker als het gaat over afspraken rond de kinderen. Een scheidingsovereenkomst bevat alle afspraken rond de goederen, de woning, de kinderen,… Wettelijke clausules en optionele clausules die potentiële conflicten in de toekomst helpen voorkomen worden voor u opgenomen. De optionele clausules zijn enkel beschikbaar in de afgedrukte versie (+- 16 pagina's). Optioneel kan u de afspraken rond de kinderen ook laten homologeren door de rechtbank.
Bij een scheiding na samenwonen moet u wettelijk gezien niets op papier zetten. In het belang van u en uw kinderen adviseren wij ten zeerste om dit toch te doen. Een ouderschapsovereenkomst bevat alle afspraken rond de kinderen (verblijf, kosten, ... ). Wettelijke clausules en optionele clausules die potentiële conflicten in de toekomst helpen voorkomen worden voor u opgenomen. De optionele clausules zijn enkel beschikbaar in de afgedrukte versie (+- 10 pagina's). Optioneel kan u de ouderschapsovereenkomst ook laten homologeren door de rechtbank.
Een nieuwe verblijfsregeling? Een nieuwe kostenregeling? Een ouderschapsovereenkomst bevat al deze afspraken. Wettelijke clausules en optionele clausules die potentiële conflicten in de toekomst helpen voorkomen worden voor u opgenomen. De optionele clausules zijn enkel beschikbaar in de afgedrukte versie (+- 10 pagina's). Optioneel kan u de aangepaste ouderschapsovereenkomst ook laten homologeren door de rechtbank.
U heeft beslist (voorlopig) niet meer samen te wonen zonder effectief te scheiden. Wij adviseren nu reeds afspraken te maken rond financiële zaken, het gebruik van de gezinswoning, de verblijfs- en kostenregeling van de kinderen, ... . U vermijdt hierdoor misverstanden en potentiële conflicten die een mogelijke toekomstige scheiding alleen maar moeilijker maken.

Wat is het doel van deze voorbereiding?

  • door ons team een overeenkomst laten opmaken
  • indiening van deze overeenkomst bij de familierechtbank (optioneel)
  • goed voorbereid een afspraak maken met een consulent / bemiddelaar
  • goed voorbereid een gesprek met een advocaat aangaan

Korting Gezinsbond

De opening en voorbereiding van een online overeenkomst is gratis.
Wanneer u beslist van onze diensten gebruik te maken, dan krijgt u bij onze organisatie als lid van de Gezinsbond volgende kortingen:

  • opmaak van de online overeenkomst: 50€
  • bemiddeling bij scheiding: 100€

De korting wordt verrekend via de spaarkaart.

Beveiliging en privacy

Uw gegevens worden in een uiterst beveiligde omgeving opgeslagen en zijn enkel toegankelijk mits u beschikt over een unieke link en pincode. Uw gegevens worden nooit aan derden doorgegeven en worden enkel gebruikt in het kader van de uitvoering van onze diensten waaronder u persoonlijk ondersteunen bij het voorbereiden en/of tot stand komen van een overeenkomst. Onze medewerkers die uw gegevens tijdelijk beheren zijn gebonden aan de gedragscode van de erkende bemiddelaar. U heeft steeds toegang tot uw persoonsgegevens en u kan deze op juistheid controleren of laten verbeteren. Indien u geen informatie over de producten en diensten van Pareto Group (meer) wenst te ontvangen, kunt u dat kenbaar maken door ons een e-mail of brief met uw verzoek te sturen. Wij zullen uw gegevens dan onmiddellijk laten verwijderen. Hiertoe kan u contact opnemen via ons contactformulier. De verwijdering kan echter tot gevolg hebben dat u geen gebruik meer kunt maken van (een deel van) onze diensten.